Het Antwerpse bedrijf FLAVR heeft 450.000 euro opgehaald bij Vlaamse investeerders. Met deze investering kan de start-up hun ambitieuze groeiplannen realiseren. Het bedrijf biedt een marktplaats voor ‘foodsharing’ tussen particulieren. Je kan er huisbereide gerechten bestellen die de dag zelf zijn bereid door (thuis)koks uit de omgeving.

FLAVR werd begin dit jaar opgericht door twee jonge ondernemers : Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (28). Het is een online platform dat mensen de mogelijkheid geeft om te genieten van huisbereide maaltijden van getalenteerde hobbychefs in hun buurt. Daarmee behoort FLAVR tot het nog selecte kransje van Belgische start-ups in de deeleconomie, waarin ze een faciliterende rol vervult. Dankzij deze financiële injectie kan het jonge bedrijf zich verder ontwikkelen en hun ambitieuze groeiplannen uitrollen in de rest van België.
 

Volta Ventures leidde kapitaalronde

In maart kaapte FLAVR nog de hoofdprijs weg in de prestigieuze pitchwedstrijd South by Southwest (SXSW) in de Verenigde Staten. FLAVR bleek uit meer dan zestig internationale start-ups te overtuigen en dat werd ook opgemerkt door Vlaamse investeerders. Durfkapitaalfonds Volta Ventures besliste namelijk de kapitaalronde van 450.000 euro in deze Antwerpse start-up te leiden.

 “We waren onder de indruk van de gedrevenheid van het team”, zegt Frank Maene van Volta Ventures. “Verder trok de schaalbaarheid van het businessmodel ons aan. Er is bijvoorbeeld geen leger van thuisbezorgers nodig, want men gaat de maaltijd zelf afhalen in de buurt”. Frank Maene neemt samen met Stefan Tournoy en de twee oprichters een zitje in de raad van bestuur.

FLAVR chefkok
 

Groei in binnen- en buitenland

Concreet plant FLAVR de investering te gebruiken om na Antwerpen, Gent en diens randgemeentes uit te rollen in heel Vlaanderen. “Daarvoor willen we nieuwe chefs rekruteren en ons online platform verder uitwerken”, verklaart CEO Alexander Van Laer. “We focussen op de kleinere gemeentes. Daar zijn, in tegenstelling tot de grootsteden, minder alternatieven voor mensen die niet dagelijks zelf willen of kunnen koken.” 

Alexander Van Laer

CEO Alexander Van Laer.

Voor de hobbykok kan FLAVR ook een eerste testfase zijn om nadien uit te groeien tot een cateraar of horeca-ondernemer. Naast grootsteden en omgevende randgemeentes lonkt de start-up ook al naar een mogelijke internationalisering. “Net zoals elke start-up hopen we op een bepaald moment andere locaties aan te boren, maar we focussen ons wel eerst op een Vlaamse uitbreiding,” aldus Van Laer.

Heb jij FLAVR al uitgetest?