Door de goede resultaten die Tesla de afgelopen maanden – ondanks het nijpende chiptekort – kon voorleggen, kreeg grootste aandeelhouder Elon Musk 24 miljard dollar op de privérekening bijgeschreven.

Dat brengt het totale vermogen van de excentrieke techondernemer op 194 miljard dollar, waarmee hij Jeff Bezos voorbijsteekt als rijkste mens ter wereld. Bezos zag zijn vermogen dan weer teruglopen van ruim 200 naar 194 miljard dollar, vooral door de sterke waardedaling van het Amazon-aandeel. Dat heeft in grote mate te maken met het feit dat de lockdowns (hopelijk) afgelopen zijn en mensen minder geneigd zijn om online te bestellen. Bezos moet zich nu tevreden stellen met een verdienstelijke tweede plaats.

Op plaats drie prijkt zowaar een Europeaan: Bernard Arnault, de Franse zakenman achter luxemerken als Dior en Louis Vuitton. Arnault komt met zijn 174 miljard dollar weliswaar een eindje achter het kopduo, maar zijn vermogen is dit jaar per saldo wél met 60 miljard dollar gestegen. Met als voornaamste reden dat luxegoederen het vandaag erg goed doen in China. Doet Arnault binnenkort een gooi naar goud?