Dat het Amerikaanse MicroStrategy gelooft in het potentieel van bitcoins, moge duidelijk zijn: het bedrijf kocht afgelopen juli en augustus namelijk nog maar eens 3900 van deze cryptomunten, goed voor een investering van 177 miljoen dollar. In totaal bezit MicroStrategy nu voor 5,3 miljard dollar aan bitcoins.

Gekoppeld aan het feit dat de waarde van de cryptomunt na een maandenlange zwakke koers deze week voor het eerst weer boven de 50.000 dollar klom, is dat uiteraard een uitstekende zaak voor MicroStrategy. En vooral voor CEO Michael Saylor, die als een believer van het eerste uur bekendstaat – dat is te zeggen: hij beschouwt cryptomunten als een waardevol want decentraal alternatief voor de traditionele banken die al meerdere crisissen het hoofd moesten bieden.

Saylor beweert overigens dat hij het was die Elon Musk overtuigde om in bitcoin te investeren. In elk geval hebben de twee in het verleden samen al bitcoin miners ontmoet om het te hebben over de vergroening van de benodigde stroom.